ETTI Iasi Facebook ETTI Iasi I.Like.IT LTME Facebook LTME Credite



Romania si educatia online

6 Iulie, 2021 • 2 minute

Totul a inceput cu...

Pandemia de coronavirus (Sars-CoV-2) a inceput la sfarsitul anului 2019, si a luat intreaga lume prin surprindere.Deodata, lumea este obligata sa stea cat mai mult in case si sa-si abordeze “task-urile” in mediul online. Romania este una dintre acele tari, iar pentru elevi, educatia in mediul online a devenit noul standard pe perioada pandemiei Totusi, ne putem pune intrebarea: “Este scoala online un mediu eficient de invatare? Este acesta viitorul ? “

Simplu spus, DA. Cu oricate neajunsuri detine in prezent, online-ul este viitorul Romaniei, iar pandemia a impins lucrurile spre el.


Prima regulă a oricărei tehnologii este aceea că automatizarea unei operaţii eficiente o va face şi mai eficientă. A doua regulă este aceea că automatizarea unei operaţii ineficiente o va face şi mai ineficientă- Bill Gates

Ceva bun din pandemie?

Acesta ar putea fi, probabil, singurul si cel mai de seama efect pozitiv pe care l-a avut are pandemia de coronavirus asupra noastra. Faptul ca pandemia a inceput cu cateva luni inainte de examenele elevilor (Evaluare Nationala, Bacalaureat), Ministerul Educatiei a actionat prompt, oferind infrastructura moderna scolilor si liceelor din tara. La inceput, faptul ca nimeni nu era obisnuit cu aceasta situatie a ingreunat major invatarea online; preturile aparatelor necesare a crescut exponential, lasand majoritatea elevilor doar cu telefonul, solutia minima si extrem de ineficienta pentru a sta 6 ore pe zi intr-o conversatie continua cu profesorii. De asemenea, nici “regulile terenului” nu erau clare, iar elevilor le era foarte usor sa devina distrasi de lectii si sa “bage un Counter Strike” in timpul orei de mate.

Concluzie

Acestea sunt “simptomele” unei adaptari fortate, o schimbare de macaz, care s-a intamplat brusc si fara avertisment. Totusi, ne-am adaptat, si am descoperit cate putem invata de pe Internet, cu o singura cautare pe Google. Desigur ca mai este cale lunga pana sa ajungem la acel “viitor”, insa cand vom ajunge, nu ne vom mai uita inapoi, nu vom mai cara “bolovane” pana la scoala, pline de manuale tiparite acum 20 de ani; in schimb, vom gasi toata informatia intr-un telefon, care , probabil , va incapea in buzunar. Timpul trece repede!